09-11-07

Eis waarborgen waarborgt impasse

vandeurzen_dewever_cm300

De vorige bijdrage was na een nachtje slapen alweer voorbijgestreefd, op de slotzin na: Tenzij hij (Bart De Wever) opnieuw zijn kartelpartner op sleeptouw kan nemen en onhaalbare communautaire eisen stelt.”

Welnu, het kwaad is al geschied.   Nu vrijwel de voltallige Vlaamse pers het heeft over de bocht van de CD&V en de stemming in de Kamercommissie B-H-V zich tegen hen heeft gekeerd, nemen De Wever en Vandeurzen wraak door de impasse compleet te maken. Dankzij die heren begin je met de dag beter te begrijpen wat er in de Balkan is gebeurd. Het kartel eist immers waarborgen voor een staatshervorming die de MR en CDH onmogelijk kunnen geven omdat oranjeblauw niet over een tweederde meerderheid beschikt. Door het onmogelijke te eisen als voorwaarde om verder te onderhandelen, heeft het kartel de doodsteek gegeven voor oranjeblauw en hun eigen kandidaat-premier politiek vermoord.  

De vraag is alleen: hebben ze met dat laatste het land gered, of helemaal naar de haaien geholpen?

 

 

13:48 Gepost door Jan Lievens in politiek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: 030, de wever, vandeurzen |  Facebook |

Commentaren

De moeder van alle transfers De moeder van alle transfers

2,5 euro per dag betaalt elke Vlaming per dag aan de waal zo blokletterden de Vlaamse media onlangs.
2,5 euro per dag dat is 912.5 euro per jaar, toegegeven daar koop je al wat moois mee voor jezelf. Maar die 2,5 euro die worden natuurlijk niet zomaar in baar geld afgegeven aan die verderfelijke walen. De in totaal 5,6 miljard euro transfers van Vlaanderen naar Wallonië gaan allemaal via de sociale zekerheid, die worden dus gebruikt om de buitengewone bijkomende kosten te dekken van zieke mensen, oude mensen, kinderen, werklozensteun, pensioenen etc….

Wie dus voorstelt om die 2,5 euro niet langer beschikbaar te stellen zou dus best eens nadenken over wat de gevolgen daarvan zouden zijn voor zijn landgenoten in het zuiden van het land en op termijn voor zichzelf.

Maar het blijft natuurlijk ieders recht om dit feit abnormaal te vinden alhoewel het solidariteitsprincipe het fundament is van de onze welvaart en het de cement vertegenwoordigd van het Europese beschavingsniveau.

Maar wat dan te denken van een rapport van de Europese centrale bank dat stelt dat de Belgische overheden dezelfde output zouden kunnen leveren met 66% van de middelen die ze nu gebruiken (recentste studie met volledige cijfers over 2004).
De besparingswinst die we aldus zouden kunnen realiseren bedraagt volgens dit rapport niet minder dan 50 (vijftig) miljard euro !
50 miljard euro, dat is wat we afdragen voor een bestuur dat er steeds minder één is maar ons door zijn expansie bij iedere staatshervorming wel telkens opnieuw duurder kost.

50 miljard euro, dat is een transfer van de burger naar de politiek die bijna tien maal zo veel kost als de transfer van de Vlaming naar de Waal.

Hou er dan ook rekening mee dat vele bekleders van politieke mandaten eigenlijk meerdere politieke mandaten bekleden en dus almaar met een groter deel van de koek weglopen.
Het geld van deze transfers dient in tegenstelling tot de 2,5 euro van daarstraks niet voor allerhande uitkeringen van hulpbehoevenden maar voor de instandhouding van een politiek profitariaat dat zijn gelijke niet kent.

Al wie bijgevolg een transfer van 5,6 miljard teveel vindt voor een gerechtvaardigd doel moet wel helemaal sprakeloos worden van een totaal overbodige en nutteloze transfer van 50 miljard euro (2017 miljard oude Belgische franken) die enkel gebruikt wordt voor de handhaving en zelfs uitbreiding van een almaar groter wordend korps van sluwe zelfbedieners die gedurig meer maar allerminst beter bestuur voorstaan.

Als de loonlasten in België zo hoog zijn dan ligt dit zeker niet aan (normale) transfers in de sociale zekerheid maar des te meer aan de (abnormale) en afschuwelijk hoge transfer van de burger naar de politiek.

Gemiddeld heeft België een werklozenpercentage dat min of meer vergelijkbaar is met de buurlanden/regio’s, dus moet de reden voor de hoge loonlast ergens elders liggen.
De Europese centrale bank heeft met zijn rapport de vinger op de (open) wonde gelegd.
Een open wonde waar voortdurend nieuwe roofdieren op af komen om hun deel van de prooi op te eisen.

Gepost door: Bauters | 14-11-07

De commentaren zijn gesloten.