26-06-08

Geld heeft geen taalrol

Sinds de politieke impasse waarin het kartel België heeft gestort, flirt mijn bloeddruk met de limiet waarop je begint pillen te slikken, ik zweer het! Natuurlijk is de federale regering niet rechtstreeks verantwoordelijk voor de hallucinante maatregel van de gemeente Vilvoorde om alleen huizen te verkopen aan iemand die Nederlands kent, maar Leterme en co zijn wel schuldig aan het klimaat waarin dergelijke waanzin mogelijk is.

bonte_300

Wat me vooral ergert aan de beslissing van het gemeentebestuur van Vilvoorde (met de onbegrijpelijke steun van de SP.a – ze zouden Bonte moeten royeren!) is dat ze in de eerste plaats gericht is tegen anderstalige, financieel zwakke migranten. We spreken hier immers niet over rijke Franstaligen die in de rand gaan wonen en vertikken Nederlands te spreken. Die zullen niet direct een armeluiswoninkje kopen in de Far West. Maar wordt hen gevraagd een taalexamen af te leggen als ze in Overijse of Knokke een villa kopen?

En wat met de Eurocraten, managers van multinationals en andere goedverdiende Duits-, Engels-, Italiaans-… en Franstaligen die zich in de groene (Vlaamse!) rand rond de hoofdstad komen vestigen? Moeten die dan de lakmoestest van ‘Hier spreekt men Nederlands’ ondergaan? Trouwens, wie verkoopt hen al die Vlaamse gronden en kasten van villa’s? Precies!

194985_IMG_4102

Geen taalexamen

De hypocrisie van de Vlaams-nationalisten is hemeltergend. De Vlaamse ondernemer die in de Westhoek fulmineert tegen de Waalse profiteur, trekt wel met zijn bedrijf de taalgrens over om spotgoedkope Waalse industriegrond te kopen en Waalse subsidies op te strijken. Al daarover Bourgeois of een andere Vlaams-nationalist (of CD&V-er want dat is meer en meer hetzelfde) horen klagen? Natuurlijk niet, geld heeft geen taalrol.

Nee, het enige wat dergelijke stupiditeiten oplevert, is een verdere besmeuring van de reputatie van Vlaanderen in het buitenland. Dat dit dodelijk is voor een land dat sommige van de belangrijkste internationale organisaties herbergt, kan hen blijkbaar niet schelen. Nee, de hele wereld moet hun waarheid volgen en als ze dat niet doen, dan is zelfs dat de schuld van de Franstaligen die het Vlaamse blazoen besmeuren. Want ja, buitenlanders lezen immers alleen Franstalige kranten. Die domme buitenlanders toch. To add insult to injury zeggen ze in het Engels. Daartegen is maar één kruid gewassen: stuur die mensen met de volgende verkiezingen meteen weer naar huis. Hoe eerder, hoe liever!

LISOCIAAL_MM

Wel taalexamen

09:54 Gepost door Jan Lievens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vilvoorde, 040, taalexamen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.